De voordelen van het gebruik van 3D-studio's voor je advertenties

Omdat auto’s steeds vaker online worden gekocht, zijn virtuele showrooms een essentieel onderdeel geworden voor elke autodealer op internet. Het is zelfs zo dat 60% van de mensen hun aankoopbeslissing al online neemt wanneer ze op zoek zijn naar een auto. En dan hebben we het niet over een uurtje onderzoek. Uit verschillende onderzoeken van diverse advertentieportalen blijkt dat mensen tot 7 uur op internet doorbrengen als ze op zoek zijn naar een nieuwe auto en 10 uur als ze op zoek zijn naar een tweedehands auto, op minstens 4 verschillende websites!

Daarom is in het huidige digitale tijdperk een sterke online aanwezigheid cruciaal voor autodealers om potentiële klanten aan te trekken en meer verkopen te sluiten. Maar met zoveel online aanbieders om mee te concurreren, kan het een uitdaging zijn om op te vallen in de massa. Vooral tegenwoordig zijn professionele foto’s geen nieuwe “trend”, maar eerder ”must” wat consumenten willen zien. Klanten verwachten gedetailleerde foto’s met een hoge kwaliteit van de auto’s die ze overwegen te kopen, omdat dit hen vertrouwen geeft in het autobedrijf.

In dit artikel onderzoeken we:

  • de voordelen van het gebruik van 3D-fotostudio’s
  • hoe WKM 3D-studio’s werken
Before After
Before After

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een 3D-fotostudio voor mijn advertenties?

Ken je de tegenzin om foto’s te moeten maken van je auto’s? Een fotograaf inhuren of de tijd nemen om zelf foto’s te nemen om vervolgens teleurgesteld te zijn door het inconsistente resultaat? Rekening houden met lichtomstandigheden en de omgeving kan een uitdaging zijn. Heb je moeite met het scherpstellen van één enkel voertuig vanwege de drukke en afleidende achtergrond op je terrein? Maar wat als je daar nooit meer over hoeft na te denken?

De online 3D-fotostudio’s van WKM maken dat mogelijk. Met onze achtergrondoplossing kun je al die afleidingen vaarwel zeggen en je concentreren op je hoofddoel: auto’s verkopen! Stel je eens voor: vanaf nu hoef je maar 5 minuten van je dag te nemen, rond de auto te lopen en foto’s te maken, en ja, dit kan gewoon op elke plek, de omgeving maakt echt niet meer uit! Upload vervolgens eenvoudig je foto’s via de computer of zelfs je telefoon, en binnen 10 tot 15 minuten zijn jouw foto’s getransformeerd alsof ze zijn gemaakt in een professionele fotostudio!

Uiteraard is het mogelijk om een logo te integreren in deze afbeeldingen.

Vergroot het vertrouwen van klanten in uw bedrijf:

Naast een efficiëntere manier om uw auto’s te fotograferen, zorgen 3D studio’s ook voor meer vertrouwen en een hogere conversie, omdat u zich onderscheidt van de massa! Vooral als het gaat om sites van derden, zullen klanten eerder klikken op een foto met een professionele achtergrond dan op een andere foto. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden – op welke zou jij klikken?

Betrek uw klanten en verhoog de paginatijd:

Statistieken van een van onze partners toonden zelfs een stijging van +40% in advertentieweergaven op websites van derden* nadat ze waren overgestapt naar WKM! De afbeeldingen zien er niet alleen afzonderlijk goed uit, maar ook bij het online bekijken van het overzicht van uw totale aanbod komt consistentie en eenheid terug! Dit betekent dat de bezoekers van uw website meer betrokken zullen zijn en automatisch meer tijd zullen besteden aan het bekijken van uw voorraad. Bij WKM worden uw afbeeldingen zo bewerkt dat ze allemaal dezelfde achtergrond hebben (dus de standaard 3D-studio die u kiest of volledig op maat laat maken – daarover later meer) en de auto altijd in dezelfde richting wijst, zodat uw website er consistenter en professioneler  uitziet.

WKM bespaart u dus niet alleen tijd, maar stroomlijnt ook het hele proces, waardoor het maken, automatisch plaatsen in de online 3D studio en uploaden van afbeeldingen binnen 15 minuten kan worden voltooid. Hierdoor kunt u gebruikmaken van opvallende afbeeldingen terwijl de kosten en moeite laag blijven!

*voor de test hebben wij gebruik gemaakt van de portalen: marktplaats, autoscout24, autowereld,gaspedaal en viabovag.

Hoe werken de studio's van WKM?

Wat onze studio’s bijzonder maakt, is de ondersteuning van onze kunstmatige intelligentie (AI). Onze 3D-studio’s bestaan virtueel echt, waardoor elke hoek van de foto kan worden afgestemd op het perspectief van de originele foto van het voertuig. 

Bovendien hebben al onze studio’s fotorealistische materialen, realistische schaduwen en reflecties. Dit betekent dat – zonder twijfel – elke afbeelding perfect wordt weergegeven en er fotorealistisch uitziet in vergelijking met een statische achtergrond (of 2D-studio), waar andere concurrenten gebruik van maken. Bij het online weergeven van voertuigen is het echter noodzakelijk om fotorealistische afbeeldingen te gebruiken, omdat de professionele uitstraling het vertrouwen in het bedrijf vergroot. Als een afbeelding er niet betrouwbaar uitziet, zullen klanten gaan twijfelen aan het bestaan van de dealer. Daarom werken we bij WKM voortdurend aan het fotorealisme van onze afbeeldingen om ze nog realistischer te maken.

Wil je een standaard studio of een studio op maat?

Standaard studio's

Het verschil tussen een standaard en een op maat gemaakte studio is dat standaard studio’s alleen kunnen worden aangepast afhankelijk van de branding, dus waar je je logo wilt laten zien. Het ontwerp zelf is al klaar, dus je hoeft alleen maar ons portfolio te bekijken en de studio te kiezen die je het mooist vindt!

Klik hier om onze portfolio te bekijken

Op maat studio

In vergelijking met een standaard studio is het ontwerp van een studio op maat volledig aan jou. Onze op maat gemaakte studio’s worden vanaf nul gemaakt:

  1. Eerst creëert onze 3D-kunstenaar een 3D-model van de studio.
  2. Vervolgens voegen we de door jou gewenste materialen toe.
  3. Bij de laatste stap draait het allemaal om branding: of het nu gaat om specifieke kleuren of een logo, wij implementeren het om je herkenbaarheid een boost te geven!

…de mogelijkheden zijn eindeloos

Maak je je zorgen om je voertuig foto's volledig te laten bewerken door  kunstmatige intelligentie (AI)?

Dat is niet nodig!

Bij WKM worden alle afbeeldingen die we bewerken handmatig gecontroleerd en indien nodig aangepast. Je kunt erop vertrouwen dat naast de softwarematige bewerking ook een echt persoonlijk oog jouw foto’s heeft gecontroleerd. Zo zorgen we ervoor dat de presentatie van jouw voertuigen altijd perfect is.

Ga jij ook voor de perfecte online presentatie?

Neem contact met ons op via de contact button om de weergaven van jouw advertenties en verkopen een boost te geven.

Professioneel

Advertentiefoto’s met de look en feel van een professionele fotostudio. Onderscheid je advertenties en online presentatie tussen honderden andere aanbieders.

Beter bekeken

Advertenties met WKM afbeeldingen worden tot 40% vaker bekeken. Dit is getest door middel van diverse A/B testen. Door meer weergaven van de advertentie wordt de verkoopkans groter en gaat het aantal stadagen omlaag.

Eenheid

Niet locatie gebonden foto’s maken maar wel altijd de zelfde foto presentatie. Foto’s van voertuigen gemaakt op verschillende vestigingen zien er allemaal hetzelfde uit. Dit creëert eenheid, overzicht en herkenning.

Snelheid

Wanneer het WKM platform voor jou is ingesteld gaat het aanpassen van voertuigfoto’s heel eenvoudig. Je upload de foto’s en je foto’s worden in een ogenblik omgetoverd tot professionele fotostudiowaardige foto’s. Klaar om geadverteerd te worden.